Επίσκεψη επαγγελματιών εκπαιδευτών στο Βερολίνο, στα πλαίσια του προγράμματος Γεωθερμίας και Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας «Geothermal and Solar Skills»

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1542268018133{margin-bottom: 0px !important;}”]Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κινητικότητα 10 επαγγελματιών εκπαιδευτών στο Βερολίνο, στα πλαίσια του προγράμματος «Geothermal and Solar Skills» (Erasmus+, Δράση ΚΑ1).

Οι 10 συμμετέχοντες της Α’ ροής κινητικότητας συμμετείχαν σε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στην παροχή επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητείας, όπως το Επιμελητήριο Βερολίνου IHK [The Chamber of Commerce and Industry of Berlin (CCI Berlin)], την Γερμανική Ένωση Γεωθερμίας (German Geothermal Association), και το Geo-En Energy Technologies GmbH.

Οι συναντήσεις αυτές, κομμάτι του καθημερινού εκπαιδευτικού προγράμματος που οργάνωσε το Ινστιτούτο LDI UG, συνεργαζόμενος φορέας υποδοχής στο εξωτερικό, συνέβαλλαν σημαντικά στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών εργαλείων με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εγκαταστάσεις γεωθερμικών συστημάτων. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τη μορφή ποιοτικών μαθησιακών προσεγγίσεων που επιτρέπουν την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, την αξιολόγηση και την επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων στον χώρο εργασίας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ1, με τίτλο «Geothermal and Solar Skills», μαθησιακής κινητικότητας είναι να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια σε επαγγελματίες εκπαιδευτές ενηλίκων για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης νέων δεξιοτήτων ηλεκτρολόγων και υδραυλικών που εργάζονται σε γεωθερμικές και ηλιακές εγκαταστάσεις, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να μπορούν να κατανοήσουν και να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά συστήματα και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη της Β’ ροής κινητικότητας, η οποία έχει ήδη συσταθεί και αναμένεται να αναχωρήσει για το Βερολίνο με σκοπό την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών συναντήσεων, στα πλαίσια του προγράμματος «Geothermal and Solar Skills» Erasmus+, Δράση ΚΑ1.

Συντονιστής της δράσης κινητικότητας είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση (ECTE – Παπαναστασίου 3, Ρέθυμνο). Στη σύμπραξη συμμετέχουν το Επιμελητήριο Χανίων και η ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κατάρτισης για την Απασχόληση – ECTE (www.ecte.gr) και στη σελίδα του προγράμματος http://www.ecte.gr/ecte-projects/geothermal-and-solar-skills-erasmus-ka1/

Το έργο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts